Kód produktu: | VI9399 |
---|---|
Výrobce: | ZNOVÍN ZNOJMO,a.s. |
ELIHER s.r.o. | Skladem |
---|
ZNOVÍN ZNOJMO, jako neúnavný inovátor ve vinařství, a Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy, jedna z nejproduktivnějších vědeckých institucí v ČR, spolupracovaly při vývoji chuťově zakulacených pinotů, které inspirovalo iracionální Ludolfovo číslo ~ 3,14. V průběhu cryomacerace hroznů před lisováním se odstopkované bobule nejprve zchladí na teplotu 3,14 °C, a teprve následně kvasí. Tento proces probíhá v nejmodernějším zařízení Znovínu ve sklepě v Jaroslavicích u Znojma. Díky tomu se rodí plná, hebká a zakulacená vína, klouzající po jazyku s tóny kulatého červeného ovoce jako například třešní, višní, brusinek či malin a ostružin. Víno nejlépe vychutnáte v mohutnějších oblých skleničkách, v nichž vynikne jeho vůně a sametovost. Upřesňování konstanty, která je spojena se vším kruhovým, kulatým a oblým, trvalo několik tisíciletí. Prvních výsledků dosáhl už matematik, fyzik a filozof Archimédes ze Syrakus. O staletí později jeho výpočty zpřesnil matematik Ludolf van Ceulen. Byl by asi překvapen, že po něm pojmenovaná konstanta si našla cestu i do názvu tohoto vína. Na etiketě je použito dílo akademického malíře Josefa Velčovského ze sbírky obrazů Znovínu v Louckém klášteře ve Znojmě.
Zařazeno v kategoriích
Kategorie | polosuché |
---|---|
Odrůda | Rulandské modré klaret |
Objem | 0,75 l |
Ročník | 2019 |
Přívlastek | pozdní sběr |
Země | Česká republika |
Oblast | Morava |
Podoblast | Velkopavlovická |
Vinařská obec | Hustopeče |
Vinařská trať | Na výsluní |
Vinařství | Znovín Znojmo |
Barva vína | bílé |
Alkohol | 12,5 % |
Zbytkový cukr | 15,8 g/l |
Kyseliny | 7 g/l |
Bezcukerný extrakt | 24,6 g/l |
Popis | ZNOVÍN ZNOJMO, jako neúnavný inovátor ve vinařství, a Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy, jedna z nejproduktivnějších vědeckých institucí v ČR, spolupracovaly při vývoji chuťově zakulacených pinotů, které inspirovalo iracionální Ludolfovo číslo ~ 3,14. V průběhu cryomacerace hroznů před lisováním se odstopkované bobule nejprve zchladí na teplotu 3,14 °C, a teprve následně kvasí. Tento proces probíhá v nejmodernějším zařízení Znovínu ve sklepě v Jaroslavicích u Znojma. Díky tomu se rodí plná, hebká a zakulacená vína, klouzající po jazyku s tóny kulatého červeného ovoce jako například třešní, višní, brusinek či malin a ostružin. Víno nejlépe vychutnáte v mohutnějších oblých skleničkách, v nichž vynikne jeho vůně a sametovost. Upřesňování konstanty, která je spojena se vším kruhovým, kulatým a oblým, trvalo několik tisíciletí. Prvních výsledků dosáhl už matematik, fyzik a filozof Archimédes ze Syrakus. O staletí později jeho výpočty zpřesnil matematik Ludolf van Ceulen. Byl by asi překvapen, že po něm pojmenovaná konstanta si našla cestu i do názvu tohoto vína. Na etiketě je použito dílo akademického malíře Josefa Velčovského ze sbírky obrazů Znovínu v Louckém klášteře ve Znojmě. |